Aan een incentive zitten wel enkele voorwaarden voordat je deze gaat organiseren _ Creators of Live

Een incentive organiseren; waarom en waar let je op?

De incentive is een beloning. Dit kan in de vorm van een reis of internationaal evenement. Denk aan een uitje of evenement na het behalen van een beloning of gecombineerd met een jubileum van het bedrijf. Een incentive is ook een krachtig middel om medewerkers aan je organisatie te verbinden, zowel bestaande als nieuwe personeelsleden.

Incentives zijn populair!

Incentives zijn erg populair. Samen met je team, medewerkers en personeelsleden verbind je door met elkaar een unieke belevenis te ervaren. Een goed georganiseerde incentive leidt tot betere teamprestaties en betere resultaten ten aanzien van de gestelde doelen binnen organisaties. Daarnaast zijn bedrijven die werken met bijzondere incentives enorm populair bij jonge, talentvolle werkzoekenden.

Waar let je op?

Aan een incentive hangen wel voorwaarden. Er zijn een aantal wet- en regelgevingen waar je rekening mee moet houden, zoals de werkkostenregeling en de Richtlijn Pakketreizen. Een gerenommeerd advies- en organisatiebureau kan je hierbij helpen. De impact vergroten met het inzetten van incentives doe je door contact te blijven houden met je team of medewerkers, dit kun je doen door het inzetten van een app en live communicatie.

De werkkostenregeling

Wanneer wordt een internationaal incentive of congresreis gezien als studiereis? En wanneer wordt het gezien als ‘fun’? De werkkostenregeling is een regeling waarbij interne evenementen met een funkarakter onder een nieuwe belastingregeling vallen. Wanneer wordt een studietrip als studiereis gezien? Internationale evenementen die voldoen aan zakelijke criteria en inhoudelijk karakter vallen buiten deze belastingwet; de werkkostenregeling. Echter stelt de belastingdienst geen specifieke criteria. In het algemeen kan worden verstaan dat dit geldt om uiterst zakelijke evenementen, waarbij de communicatie ook zakelijk gericht is. Het gaat daarbij veelal om evenementen die een kortstondig en daarbij veelal vrijblijvend karakter hebben voor de deelnemers. Voor evenementen met een sociaal en maatschappelijk karakter stelt de staatsecretaris dat dit als overwegend zakelijk beschouwd mag worden. Dan is er sprake van gerichte vrijstelling voor reis- en verblijfskosten.

Benieuwd naar de mogelijkheid voor een sociaal en maatschappelijke incentive of internationaal evenement? Bekijk de mogelijkheden van onze DMC The Gambia.

Richtlijn Pakketreizen

De Richtlijn Pakketreizen is in de afgelopen decennia flink veranderd. Wanneer je als eventbureau een combinatie van reisdiensten aanbiedt dien je zorg te dragen voor insolventiegarantie. Dit geldt voor faillissement van de organisatie en dat de organisator verantwoordelijk is voor repatriëring. We spreken over een pakketreis wanneer meerdere reis elementen zoals hotel, vlucht en activiteiten met elkaar gecombineerd worden. Dit geldt zowel voor privéreizen of evenementen als dat het voor zakelijke bijeenkomsten geldt, in binnen- en buitenland. Meer informatie hierover vind je onder www.richtlijnpakketreizen.nl

App & live communicatie

Om de beleving van de incentive te vergroten is het inzetten van een app en live communicatie van essentiële waarde. Zo zorg je er niet alleen voor dat het team en de medewerkers al in een vroeg stadium betrokken raken en met elkaar verbinden voorafgaand aan de incentive. Maar zorg je er ook voor dat targets behaald worden en er gedurende de incentive nog meer uitgepakt kan worden. Met een app maak je het mogelijk om de beleving te verlengen, vooraf en achteraf. Het team kun je via de app op de hoogte houden van belangrijke details, motiveren om te scoren en pop-ups voor vergaderingen zowel online, hybride als fysiek. Via live communicatie zoals een memo op het intranet, drukwerk en tastbare communicatie maak je het verassingselement voor een bijzondere incentive nog groter.

Zo deden we dit voor een incentive naar Dubai!

Incentive organiseren _ App en Live Communicatie _ Creators of Live
Jacco Verschoor

Een incentive, studiereis of congres organiseren?

Creators of Live is een advies en organisatiebureau voor exclusieve, high end evenementen. Het decor? De wereld! In Nederland, vlak over de grens, Europa of exotische bestemmingen. Vanuit onze passie voor live communicatie en live events zetten wij ons in voor exclusieve belevenissen. Door onze uiterste creativiteit ontwikkelen we uitmuntende Event Experience Design plannen, waarbij we je weten te raken, te boeien en vooral in emotie te verrassen.

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw incentive, studiereis, vergadering of congres? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij leren je graag beter kennen!