750 jaar Amsterdam

Amsterdam is een stad vol geschiedenis en cultuur, diversiteit, een stad met een bruisend avond en nacht leven. En tegelijk ook een stad met meer dan 50 musea. Niet gek dat Creators of The Netherlands (DMC) inspeelt op haar hoofdstad, want in Amsterdam kan het allemaal! Over Amsterdam en haar inwoners zijn natuurlijk leuke weetjes te vertellen. Dus waarom kies je Amsterdam voor jouw incentive, meeting, congres of evenement?

Creators of The Netherlands is een Destination Management Company (DMC), een merk van Creators of Live. Met Creators of The Netherlands adviseren en organiseren wij Live events en Live communicatie voor de zakelijke opdrachtgever, zowel voor opdrachtgevers lokaal als internationaal!

We create Live, in the Netherlands! En vanaf Oktober 2024 starten de festiviteiten rondom het 750-jarig jubileum van Amsterdam! Dat mag je natuurlijk niet missen!

Waarom Amsterdam?

Amsterdam is één van de meest innovatieve steden van Europa op het gebied van gezondheid en levenswetenschappen, technologie, kunstmatige intelligentie, financiën, duurzaam en creatieve industrieën. Voor een evenementen, vergadering of congres biedt Amsterdam een scala aan diverse locaties, verblijfsmogelijkheden in hotels en alternatieve accommodaties. Creatieve evenementen locaties en hotels met een capaciteit van 10 tot 20.000 personen. Goede verbindingen zowel met WiFi tijdens je evenement, maar ook op het gebied van transport. Alleen al met de hogesnelheidstrein is Amsterdam gemakkelijk te bereiken vanaf: Londen, Brussel, Parijs en Berlijn. En een scala aan bijzondere belevenissen om te organiseren en te beleven. Natuurlijk een wandel tocht in het centrum of boottocht door de grachten van Amsterdam. Ook de minder bekende buurten van Amsterdam, de hidden gems en de alternatieve ervaringen! Tegelijk kent Amsterdam een scala aan toprestaurants, verborgen parels op culinair hoogstaand niveau en de instagrammable plekken.

Op het gebied van duurzaamheid stelt Amsterdam hoge doelen. Wil jij op jouw opdrachtgever een duurzaam evenement organiseren? Dan is dat in Amsterdam zeker mogelijk!  Van mooie en unieke Green Key locaties met meer dan 70 hotels die hierbij aangesloten zijn. Duurzame en bewuste activiteiten voor een échter Amsterdamse ervaring, bewust winkelen en gezonde restaurants met vegan, plant based en lokale gezonde keuken! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag het ons.

Meetings & Event Experiences in Amsterdam _ Creators of The Netherlands - DMC (2).jpg

Creators of The Netherlands, specialist in het organiseren van uiteenlopende evenementen in Nederland en Amsterdam. Met daarbij uitmuntende expertise in culinaire en smaakvolle belevenissen.

Meetings & Event Experiences in Amsterdam _ Creators of The Netherlands - DMC (3).jpg

Weetjes over Amsterdam!

Amsterdam is ontzettend leuk en steeds weer ontdekken we nieuwe wetenswaardigheden over onze hoofdstad. Dat is natuurlijk niet gek als je je bedenkt dat Amsterdam van 27 oktober 2024 haar 750-jarige jubileum zal vieren! Amsterdam is nooit saai en dat wordt maar weer eens bevestigd in deze 7 wetenswaardigheden over de stad.

 • ·        De kalverstraat is al bijna 600 jaar oud! Tot 1629 was hier de koeien-, ossen- en kalverenmarkt.
 •  
 • ·        Onze hoofdstad is volledig op palen gebouwd. Voor het centraal station waren al 8.687 palen nodig! De stad zelf naar schatting 11 miljoen palen.
 •  
 • ·        In Amsterdam zijn volgens de laatste tellingen in 2022 zo’n 881.000 fietsen! Ja, wij houden van fietsen!
 •  
 • ·        Altijd al opzoek geweest naar het smalste huis van Europa? Nou die vind je dus in Amsterdam aan de Oude Hoogstraat 22 en het huis is slechts 2.02 meter breed!
 •  
 • ·        In 2001 werd in Amsterdam het allereerste homohuwelijk gesloten.
 •  
 • ·        Amsterdam is vooral bekend om haar monumentale woonhuizen en niet om de kerken en paleizen. De enige twee ‘paleizen’ in de stad zijn het Paleis op de Dam – voorheen het stadhuis. En het Trippenhuis aan de Kolveniersburgwal 29. Echter zijn dit geen échte paleizen, ze zijn namelijk nooit gebouwd voor koningen of prinsen.
 •  
 • ·        In 1928 organiseerde Amsterdam de Olympische Spelen. Het oude Atletiekstadion in Zuid werd hier toen voor gebouwd.
 •  

MICE in Amsterdam

Mice in Amsterdam voor: Meetings, Incentives, Congressen, Evenementen en (Brand) experiences. Dat doen we vooral met ons DMC-merk Creators of The Netherlands voor live events en live communicatie.

Wij adviseren bij het organiseren van evenementen in Amsterdam om zodoende een sluitende en mooie ervaring binnen onze stad te kunnen bieden aan de lokale en internationale zakelijke opdrachtgever. We doen dit vanuit een passie voor het organiseren van bijzondere levenslange herinneringen, waarbij emoties geprikkeld worden en verwachtingen overtroffen!

Benieuwd wat Creators of The Netherlands voor jou kan betekenen in Amsterdam? Wij komen graag met je in contact!

Meetings & Event Experiences in Amsterdam _ Creators of The Netherlands - DMC (3).jpg

LAAT JE IETS WETEN?

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Wakker geschud? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wil je een bijzonder live evenement organiseren? Mogen wij jouw verhaal tot leven laten komen? Even sparren of kennis maken? Neem dan contact op of plan een afspraak. Wij hopen je snel te mogen spreken.