5 Exclusieve tips voor jouw incentive

Een bijzonder evenementen in het buitenland, bijvoorbeeld een vergadering, bedrijfsuitje, evenement of incentive. Je wil je medewerkers belonen of de relaties versterken? Waar ga je je op richten?

Bij een uniek evenement of incentive in het buitenland moet het wel verrassend zijn. Je wil een bijzondere belevenis organiseren en tegelijk moet het de investering dubbel en dwars waard zijn!

Wij delen graag 5 exclusieve tips voor jouw incentive of evenement in het buitenland.

Ontdek het onbekende

Je organiseert een evenement in het buitenland, maar waar? Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om te reizen. Daardoor kan de keuze voor een bestemming lastig zijn. De kans dat iemand van je deelnemers of genodigden er al geweest is, is groot. “Ontdek het onbekende” door af te wijken van de traditionele bestemmingen. Vooral voor een zakelijk evenement in het buitenland, incentive of vergadering is het een meerwaarde om niet al te populaire bestemmingen te kiezen.

Zo maken wij er geen geheim van dat Dubai één van onze favoriete bestemmingen is. Echter de bestemming is ontzettend populair en mocht je nu eens iets anders willen, denk dan bijvoorbeeld aan: Muscat in Oman, Ras al-Khaimah in Verenigde Arabische Emiraten of Doha in Qatar. Alle drie zijn dit verrassende bestemmingen waar het “Duizend-en-een-nachten” sprookje tot leven komt.

Een budget voor iedere bestemming in het buitenland

Bij het organiseren van een evenement in het buitenland speelt het budget en vreemde valuta ook een fundamentele rol in de keuze voor de bestemming. Binnen Europa zijn er tal van bestemmingen voor een bijzonder evenement in het buitenland, zonder dat je hoeft rekening te houden met een wisselkoers. Bijvoorbeeld: Hamburg of Hannover in Duitsland, Leuven of Oostende in België of denk eens aan Bologna in Italië.

Daarnaast speelt je budget een dominante rol in de keuze. Ga je dichtbij of ver weg. Welke mogelijkheden vallen er binnen het budget. Bij een evenement in het buitenland zijn er veel verschillende factoren die invloed hebben op het budget. Allereerst de bestemming op zich, kies je voor Parijs of Reims. Al zou je exact dezelfde activiteiten organiseren, dan kan Reims voordeliger zijn dan Parijs. Maar ook de keuze tussen West en Centraal Europa ten opzichten van Oost Europa. Zo kun je in de Baltische Staten, zoals Riga of Vilnius een bijzonder exclusief evenement organiseren ten opzichten van een minder exclusief programma in bijvoorbeeld Berlijn of Wenen.

Creators of Live _ Online or Live New Years Event _ Blog (1).jpg

De lokale cultuur en gastvrijheid

Het betrekken van de lokale cultuur en gastvrijheid maakt jouw evenement in het buitenland extra bijzonder. Zo organiseerden wij al eens een bijzonder cultureel ontbijt met 40 gasten bij een Emirati (lokale bevolking van Verenigde Arabische Emiraten). De Emirati ging in op de cultuur verschillen tussen het Westen en het Midden-Oosten. De gasten ervaarden de lokale cultuur in combinatie met de bijzondere gastvrijheid van de bevolking.

Creators of Live is een advies en organisatiebureau voor evenementen met de wereld als decor. Een full-service organisatiebureau voor (brand) experiences, incentives, meetings, congressen en evenementen. Verhalen laten wij leven!

Inspireren en motiveren in het buitenland

Een evenement in het buitenland leent zich bij uitstek om te inspireren en te motiveren. Daarom is een veel voorkomend evenement in het buiteland dikwijls een incentive, bedrijfsuitje of vergadering. De combinatie van activiteiten en interessante sessies zorgen ervoor dat elementen als verbinding, inspireren en motiveren tot uiting komen. Doordat je samen beleefd in het buitenland, raken je deelnemers of gasten emotioneel betrokken, worden de zintuigen geprikkeld en ontstaan er nieuwe relaties.

Kick-off event, incentive in lapland with snowscooters and huskies _ Creators of Live.jpg

In het buitenland, dichtbij of een exotische bestemming

Wat is het doel van jouw internationale evenement? Wellicht heeft jouw bedrijf een vestiging in het buitenland, waardoor je jouw evenement met een zustervestiging kan combineren? Of zijn er meerdere vestigingen in het buitenland en wil je op een hybride wijze de teams met elkaar verbinden? Er zijn veel vragen en redenen waarom de keuze valt op een bepaalde bestemming. Creators of Live heeft een internationaal netwerk van creatieve partners in binnen- en buitenland. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de juiste service en kwaliteit.

Een bestemming dichtbij of een exotische bestemming? Bij een internationaal evenement is het goed om rekening te houden met de bereikbaarheid. Hoe zijn de verbindingen per vliegtuig, trein of touringcar naar de bestemming? Komt het team uit één land en reist men in een groep of komt men uit heel de wereld naar het evenement in het buitenland? Daarnaast kan de bestemming zelf een doorslaggevende keuze zijn op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, juist hightech of e-commerce. Daarnaast zijn er tal van andere redenen die van invloed zijn op de keuze voor een bestemming in het buitenland.

1 year Creators of Live _ So many Live events and Live communications (4).jpg
Jacco Verschoor - Creators of Live - Blogs.jpg

Daag jij ons uit? Let's design experiences!

Bij het organiseren van een zakelijk evenement in het buitenland komen de nodige uitdagingen. Wij helpen je graag jouw incentive, vergadering, bedrijfsuitje of evenement een ongekend succes te maken. Creators of Live gaat de uitdaging graag aan!

Wil jij dat verwachtingen worden overtroffen en emoties teweeggebracht worden? Een diepere verbinding met je medewerkers of relaties? En ben je benieuwd naar onze mogelijkheden voor jou?

Let’s design experiences! Wij gaan graag met je in gesprek.

LAAT JE IETS WETEN?

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Wakker geschud? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wil je een bijzonder live evenement organiseren? Mogen wij jouw verhaal tot leven laten komen? Even sparren of kennis maken? Neem dan contact op of plan een afspraak. Wij hopen je snel te mogen spreken.