Ondernemen vanuit passie en kernwaarden

Van kleins af aan droom ik veel en vaak. Ik droom ervan om voor iedereen het beste te willen betekenen. Een droom die past bij mijn kernwaarden; liefde geven en ontvangen, oprechte interesse, respect voor iedereen en samen successen behalen. Bijdragen en van betekenis zijn voor ieders leven! Wat als ik er nu voor ga werken om mijn droom uit te laat komen?

"A Head Full of Dreams" - Coldplay

Ik ben opgeroeid in een ondernemersfamilie, waar vroeger werd gedacht dat reizen of met de touringcar rijden mij met de paplepel zou zijn ingegoten. Was dat bijna goed gedacht! Gastvrijheid en organiseren zijn mij namelijk, met de paplepel ingegoten en dat is mij de afgelopen 15 jaar tijdens mijn opleiding en carrière enorm duidelijk geworden. Tot drie keer toe heb ik op het punt gestaan de volgende stap te maken. Toch kreeg dit steeds een andere wending – ook al was het met de goede en beste intenties – toch paste het niet helemaal bij mij.

Inmiddels heb ik in mijn carrière, binnen de hospitality en eventbranche, flinke uitdagingen en dilemma’s overwonnen. Omgaan met crisissen. Moeilijke relaties zowel opdrachtgevers als leveranciers. Spook-bedrijven die niet bleken te bestaan. Tegelijk ervaarde ik ook veel persoonlijke uitdagingen en groei in mijn carrière. Ik zei mijn baan op in het familiebedrijf, waarna ik in een nieuwe wereld terecht kwam, die ik binnen korte tijd naar mijn hand kon zetten. Tevens kreeg ik gedurende mijn loopbaan ontzettend veel kansen die ik met beide handen heb aangepakt. Ik ben hiervoor mijn familie, werkgevers en iedereen die er aan bijgedragen heeft ontzettend dankbaar!

De gevolgen van alle veranderingen? Onder ieder druk wist ik uiteindelijk positief te blijven en de situaties ten goede te keren. De kansen die ik kreeg wist ik volledig te benutten. Ik groei verder.

"The Show Must Go On" - Queen

Dan zitten we nu nog in een ellendige storm van deze pandemie. De wereld is in transformatie, zo voelt het voor mij. En ik? Ik ook. Helaas gaat iedere transformatie met flinke obstakels en soms gepaard met hevige onweer, net als een echte storm. Of met radiostilte: zo stil dat je aan alles begint te twijfelen.

Ik zie mijn verleden als een mooi grasveld, met verschillende zaadjes van prachtige veldbloemen. De veldbloemen staan vol in bloei en de zon staat hoog. Door deze pandemie kreeg mijn grasveld water en zijn er dit voorjaar meer zaden ontkiemd. “Wacht even! Groeit er een prachtige boom?” Langzaam komt het “geZoom” van de bijen terug op het mooie grasveld, de veldbloemen komen weer tevoorschijn. En de boom? Die groeit maar is nog heel klein!

Magic of beginnings _ Live events and Live communication _ Creators of Live.jpg
Jacco Verschoor - Smiling Child of The Gambia.jpg

“A Change is Gonna Come” – Sam Cooke

Inmiddels alweer ruim 4 jaar geleden startte ik samen met Mark onze stichting Smiling Child of The Gambia. Waar wij ons inzetten voor onze (kans)arme kinderen in het primaire onderwijs. In deze periode heb ik geleerd dat het mijn passie is om wezenlijk bij te dragen aan ieders leven! Een verschil te willen maken, een verandering teweeg brengen. “Be the cause, not the effect!”

"We create Live!" - Jacco Verschoor

Na het reflecteren tijdens de pandemie realiseerde ik mij, dat ik graag wil ondernemen vanuit mijn kernwaarden; liefde, respect, interesse en succes. Met gepaste verantwoording voor maatschappelijke onderwerpen als duurzaamheid, sociale impact en inclusie.

Zo ontstond voor mij de noodzakelijke drang om Creators of Live op te richten, een creatief advies en organisatiebureau met sterk gewortelde expertise in ‘live’ communicatie en ‘live’ evenementen. Waar wij zakelijke en privé vraagstukken omzetten in win-win situaties: voor verbluffende en duurzame live belevenissen!

Jacco Verschoor - Creators of Live - Blogs.jpg

LAAT JE IETS WETEN?

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Wakker geschud? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wil je een bijzonder live evenement organiseren? Mogen wij jouw verhaal tot leven laten komen? Even sparren of kennis maken? Neem dan contact op of plan een afspraak. Wij hopen je snel te mogen spreken.