Duurzaam ondernemen: CSR

Creators of Live is een creatief advies- en organisatiebureau voor live communicatie en live events, wereldwijd. Live communicatie & Live events kunnen een grote vervuiler zijn van onze aarde. Denk alleen al aan de reisbewegingen, het drukwerk, de locaties en vooral de massa’s aan catering.

Creators of Live tracht evenementen op een duurzame wijze te organiseren. Dit doen we door vooraf bewuste keuzes te maken tijdens het creatieve proces. Gedurende het creatieve proces ontwikkelen we een Event Design plan. In dit plan nemen we bewuste keuze voor partners, drukwerk en de totale organisatie.

Wij geloven in de kracht van onze Corporate Sustainability and Responsiblity! Oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is onze missie om duurzame en inclusieve belevenissen te realiseren, verhalen tot leven te laten komen en levenslange herinnering waar te maken. En dat doen we niet alleen maar met onze partners voor een betere wereld!

Live events and Live communication _ Green ways of travelling _ Corporate Sustainability and Responsibility.jpg

Creators of Live: zo’n laag mogelijke footprint.

Als advies- en organisatiebureau in Global Event Management reizen wij zelf de hele wereld over. Dit zorgt voor de nodige CO2 uitstoot. Dit is dan ook ons grootste dilemma om zo bewust en duurzaam mogelijk te kunnen ondernemen. Als oplossing kiezen we voor groene manieren om te reizen, bijvoorbeeld per trein of touringcar. Lukt dit niet, dan kiezen we ervoor om onze CO2 te compenseren met onder andere een bijdrage per jaar aan Trees for All. Zij streven naar een groenere en gezondere wereld door het planten van bomen.

Live communicatie, verduurzamen.

Bij de meeste evenementen die we voor onze opdrachtgevers organiseren komt niet alleen digitale, maar ook live communicatie te pas. Denk hierbij aan banners, name tags en badges, maar ook aan flyers en relatiegiften. Hierin is het steeds weer ons uitgangspunt te zoeken naar gerecycled en duurzame drukwerk materialen. Niet alleen streven we hier naar, maar overtuigen we ook onze partners om hiermee bewust bezig te zijn.

Tegelijk proberen we alle drukwerk in overleg met onze opdrachtgevers op meerdere manieren in te kunnen zetten. Zodat het geen ‘one off’ is maar de materialen en het drukwerk vaker gebruikt worden voor een duurzamere levenscyclus.

Clientcase _ Training Event in Madrid _ Creators of Live.jpg

We create for better!

Fine dining events with sustainable and healthy cuisine for a better experience _ Creators of Live.jpg

Live events, een duurzame en inclusieve organisatie.

Gedurende het creatieve proces voor het ontwikkelen van een Event Design plan maken we bewuste keuzes. Zo selecteren we graag duurzame partners van evenementenlocaties, hotels tot entertainment en transfers. Ook zijn we selectief bij de selectie voor een passende cateraar of restaurant. We vinden het belangrijk, dat er zo veel mogelijk lokaal gewerkt wordt met verse producten. Het overschot van de catering wordt niet weggegooid, maar krijgt op een andere manier een tweede leven. Bijvoorbeeld met "Too Good Too Go" of en indien mogelijk wordt het eten gedoneerd aan lokale boeren voor hun dieren. We streven naar een optimale “No Waste” policy.

En ook in het kader van inclusiviteit onderzoeken wij de mogelijkheden. Niet alleen gaat het om duurzame catering, maar ook een inclusieve catering, waarbij we rekening houden met de gezondheid en culturele achtergrond van onze gasten. Zo is het een tendens om steeds meer vegan en halal te kunnen aanbieden. Dit geldt eveneens voor drankarrangementen waar bewustere keuzes gemaakt worden voor non-alcoholische mogelijkheden, met lokale verse sappen.

Samen voor een betere toekomst.

Vanuit de kracht van Creators of Live en onze opdrachtgevers, geven wij de wereld door aan de volgende generatie. Vanuit de persoonlijke passie van Jacco Verschoor is hij verbonden aan stichting Smiling Child of The Gambia. Deze stichting zet zich in Gambia in voor ruim 500 kinderen in het primaire onderwijs. Niet alleen maken zij het primaire onderwijs toegankelijk voor veel kinderen, maar helpen zij ook met het bouwen van schoolvoorzieningen.

Wij geloven dat onderwijs de sleutel is naar een betere toekomst. Daarom zijn wij actief ambassadeur en partner van stichting Smiling Child of The Gambia. En jaarlijks doneren wij een bijdrage vanuit Creators of Live aan deze stichting.

#Createforbetter

Jacco Verschoor - Smiling Child of The Gambia.jpg

LAAT JE IETS WETEN?

Geïnspireerd? Geïnteresseerd? Wakker geschud? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wil je een bijzonder live evenement organiseren? Mogen wij jouw verhaal tot leven laten komen? Even sparren of kennis maken? Neem dan contact op of plan een afspraak. Wij hopen je snel te mogen spreken.