The SDG Game. Leer van het klimaatrapport!

Op 9 augustus jl. bracht het IPCC van de verenigde naties een vernietigend klimaatrapport uit. Direct op wereldwijde schaal dient er actie genomen te worden om de opwarming van de aarde tegen te gaan! Hoe gaan we dit doen? Wat is het belang van bedrijven? Wat zijn de 17 Social Development Goals uit het klimaatrapport?

17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

De klimaatverandering komt onder meer door uitstoot van broeikasgassen (CO2). Een van de 17 Social Development Goals is het terugbrengen van CO2 naar nul, oftewel klimaatactie! Maar er zijn nog vele meer Social Development Goals (SDG’s) van de verenigde naties. Tijdens een interactief online spel leren jouw medewerkers over de 17 belangrijkste doelen van de verenigde naties. De 7 andere Sustainable Development Goals zijn:

Geen armoede

Geen honger

Voor iedereen kwaliteitsonderwijs

Fatsoenlijk werk en daardoor economische groei

Indurstie, innovatie en infrastructuur

Betaalbaar en schone energie

Gendergelijkheid

Wat is 'The SDG game'?

The SDG Game is een online spel, naast een maatschappelijk karakter is het juist ook goed als teambuilding. Het online spel is vooral ontwikkeld in deze bizarre tijden, waar thuiswerken zal blijven. Componenten die in het spel terugkomen, effectief samenwerken, communiceren, verbinden, vertrouwen en vooral het goede willen doen met elkaar. Het spel is opgezet dat je op een leuke, interessante maar toch luchtige wijze kennismaakt en leert over de 17 social development goals.

Vanuit het leren over het goede, ga je het goede doen!

Geef terug!

Als opdrachtgever of als team kunnen jullie gezamenlijk besluiten om na het spel één van onze stichtingen extra te doneren. In een team van 6 personen adviseren we dan gezamenlijk een bijdrage te doen van € 30,00. Zo is het mogelijk een bijdrage te doen aan B1G1: Business for Good. Een Amerikaanse stichting die 3 SDG’s Bundels kent: Actieve Economie, Mooie Samenleving en Schone Aarde. Gezamenlijk bestrijden deze de 17 Sustainable Development Goals. Er is ook de mogelijkheid een bijdrage te doen aan stichtingen waar wij actief betrokken bij zijn, zoals:

Smiling Child of The Gambia; Ieder kind moet kunnen leren met een Glimlach

Climate Neutral Group; Van A naar Zero CO2

Geef de aarde door!

Speelt het klimaatrapport binnen jouw organisatie? Wil je je medewerkers meer bewust maken over de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Geef de aarde door naar onze volgende generatie. Plan een oriëntatie gesprek met ons team en kom meer te weten over ‘The SDG Game’.