Tips voor een duurzamer Live Event

Creators of Live is een creatief advies- en organisatiebureau voor exclusieve, high end evenementen. Wij doen dit door middel van onze sterke expertise in Live communicatie en Live events. Vanuit onze kernwaarden voelen wij de noodzaak om duurzame keuzes te maken.

Deze duurzame keuzes maken wij al bij het uitdenken en optekenen van het Event Design plan. In dit artikel delen we graag enkele tips over een duurzamer evenement. Dan gaat het natuurlijk niet alleen over de bekende tips met betrekking tot de catering, locatie of kiezen voor andere vervoersmogelijkheden.

In deze blog willen wij jou graag inspireren om na te denken over je volgende evenement. Op welke manier ga je deze nog duurzamer inzetten?

Houd je evenement lokaal.

Het kan een afweging zijn om je evenement te verduurzamen. Het live evenement lokaal, dicht bij huis, te organiseren. Zo ondersteun je de lokale ondernemer. Echter is het wel belangrijk om dan alsnog duidelijke afspraken te maken met de locatie; hoe om te gaan met afval, wat te doen met catering die overblijft, is de catering een gezonde keuze voor de genodigden, etc.

Laat je gasten komen, maar stimuleer hen om te carpoolen of met het openbaar vervoer te reizen. En ga bij ieder evenement na om zoveel mogelijk de afval te reduceren naar circulaire producten zoals recyclebare badges en keycords.

Maak niet alleen je medewerkers, maar ook je gast bewust.

Het organiseren van een duurzaam evenement begint bij jezelf, maar daarna komt het ook aan op het personeel en de leveranciers tijdens het evenement. Laat je medewerkers en leveranciers weten dat er voor dit evenement bewuste keuzes gemaakt zijn. Dat de bewuste keuzes die je hebt gemaakt ook gelden tijdens het evenement.

Dit geldt ook voor je bezoeker, want het is belangrijk dat hij/zij jou helpt in het duurzaam houden van je evenement. Als je de duurzame boodschap van jouw evenement uitdraagt zal de commerciële boodschap meer kracht krijgen.

Niet alleen zorg je ervoor dat jouw gasten je helpen, maar ook voorkom je de drang om simpelweg te annuleren. Helemaal, als jij vanuit een duurzame overweging een boete durft te introduceren voor last minute afmeldingen.

Verbind een goed doel aan je evenement.

Je evenement wordt pas écht duurzaam als je ook daadwerkelijk iets terugdoet aan de maatschappij of aan de wereld. Het is niet alleen mooi om een goed doel aan jouw evenementen te verbinden, ook geeft het meer kracht en duidelijkheid over jouw merk of organisatie. Je kunt ervoor kiezen om een lokaal doel te ondersteunen of een doel dat past bij de visie van je organisatie.

Is jouw organisatie jong en dynamisch? Ondersteun een project dat zich inzet voor de nieuwe generatie. Staat vergroening in jouw missie? Denk dan na over het ondersteunen van stichting actief in het regenwoud en daarmee het terugdringen van de C02 uitstoot.

Creators of Live - Jacco Verschoor - International Creative Partner Network

Van jouw dilemma naar megasucces?

We spreken hier vooral over de live evenementen, echter is er ook een grote winst te behalen bij online en hybride evenementen. Als creatief advies en organisatiebureau denken wij graag mee om jouw evenementen te innoveren naar een hedendaags duurzaam evenement.

Als we samen de schouders er onderzetten dan zijn duurzame evenementen binnenkort de standaard. Terwijl dit momenteel nog vaak een unicum is. En wees niet bang, want een duurzaam evenement hoeft beslist niet saai of sober te zijn!

Benieuwd naar onze creatieve invulling aan jouw evenement? Hoe wij jouw evenement veranderen in een bijzonder duurzame beleving? Wij adviseren je graag.